Новини

Ситкоми та майбутнє MCU: перші подробиці серіалу WandaVision на Disney+

За останнє десятиліття кіновсесвіт Marvel настільки міцно затвердився в попкультурі, що навіть важко уявити, що минуло вже більше року відтоді, як ми востаннє бачили фільм у цій франшизі. «Людина-павук: Далеко від дому» (що вийшов у липні 2019) став своєрідною кодою до третьої фази MCU, і 2020 року стрічками про «Чорну вдову» та «Вічних» мала початися загадкова четверта фаза, яка б продовжилася серіалами на Disney+. Першим з яких мав стати «Сокол і Зимовий солдат». Але буремний 2020 рік вніс свої корективи.

Кінопрем’єри довелося відкласти, а відкриватиме четверту фазу WandaVision — серіал, зйомки якого просто було простіше закінчити в умовах пандемії. Враховуючи, що до його прем’єри залишилося не так довго (вона з’явиться на стрімінгу Disney+ 15 січня), Disney трохи відсунули завісу таємниці й поділилися з пресою першими подробицями такого несподівано важливого для франшизи проєкту.

Деталі сюжету

Мабуть, не варто говорити, що Marvel Studios і Disney ретельно бережуть усі найголовніші сюжетні таємниці, проте деяку інформацію публіці все ж повідомили. Події серіалу розгортатимуться після завершення «Месників: Фіналу» і зосередяться на тому, як Ванда та Віжн намагаються влаштувати своє сімейне життя в приміській ідилії містечка Веств’ю. От тільки є один нюанс, відомий усім, хто дивився кульмінаційну стрічку всесвіту Marvel: Віжн загинув у протистоянні з Таносом.

Офіційно нам не розповідають, як саме він ожив, але найпопулярніші пояснення посилаються на серію коміксів «Династія М», присвячених паралельному всесвіту, який з горя створила Ванда після втрати дітей. Можливо, загибель коханого у всесвіті MCU спровокувала таку саму реакцію.

Серіал складатиметься з 9 епізодів, кожен з яких імітуватиме ситком певного періоду: від 50-х років до сучасності. Щоб уподібнити сюжети до канонів ситкомів, у серіал додали допитливу сусідку у виконанні Кетрін Хан. Причина, чому джерелом натхнення стали ситкоми, доволі проста: це один з улюблених жанрів головного продюсера Marvel Кевіна Файґі. Він розповідає, що любить починати робочий день з перегляду старого ситкому: з простими темами та проблемами, які можна з гумором розв’язати за півгодини.

Особливості зйомок

Режисером усіх серій став Метт Шекман, відомий роботою над телесеріалами «Фарґо» та «Гра престолів». Щоб точніше відобразити дух ситкомів, він, зокрема, звертався до Діка Ван Дайка, чиє шоу стало одним із взірців для «ВандаВіжн». Серіал знімався на «Блонді-стріт», вулиці штучних будинків, у яких знімалися старі американські ситкоми Father Knows Best, The Partridge Family та Bewitched.

Ще одним способом наблизити серіал до класичних ситкомів стали зйомки перед живою публікою. Більше того, серію, стилізовану під 50-ті роки, знімали з використанням чорно-білих камер, старих лінз і старої системи встановлення світла. Щоб відповідати обстановці, знімальна група теж одяглася відповідно до епохи. Проте зміною гардеробу все не обійшлося. Річ у тім, що в чорно-білих кольорах бордовий грим Віжна не сприймався як бордовий, тому актора довелося перефарбувати в синій колір.

Елізабет Олсен і Пол Беттані, виконавці головних ролей, кажуть, що ніколи до цього не отримували такої свободи у зображенні персонажів. За словами Беттані, «у цьому серіалі немає жодної мінімалістичної сцени», актори завжди грають на 150%.

Зв’язок з кіновсесвітом Marvel

Попри сильну стилізацію та нібито відстороненість від епічних ставок всесвіту Marvel, «ВандаВіжн» все ж є повноцінним учасником четвертої фази MCU. За словами Файґі, цей серіал є прямим попередником другого фільму про Доктора Стренджа під назвою «Доктор Стрендж та мультивсесвіт безумства». «Якщо ви дивилися 23 фільми, які ми зробили до цього, і стежили за історіями до четвертої фази, то на вас чекатиме чимало сюрпризів у цьому серіалі», — прокоментував Файґі.

Також стало відомо, що Багряна Відьма та Віжн стануть не єдиними героями Marvel, які з’являться в серіалі. Моніка Рембо, яка вперше з’явилася в «Капітані Марвел» маленькою дівчинкою, тут буде вже молодою жінкою у виконанні Тейони Перріс. Але достеменно не відомо, якою саме буде роль Моніки в цій історії. Нагадаємо, що в коміксах вона мала, зокрема, псевдонім Капітан Марвел, ще до того, як він перейшов до Керол Денверс.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: