Новини

Видавництво Molfar Comics випустить комікс Marvel «Тріумфи й муки» українською

Двоє найвідоміших «Докторів» світу Marvel, Верховний Чародій Доктор Стрендж і найславетніший лиходій Доктор Дум, об’єднали зусилля! Про їх пригоди розповідає графічний роман «Тріумфи й муки» сценариста Роджера Стерна та художника Майка Міньйоли («Геллбой»), український переклад якого вийде від видавництва Molfar Comics.

Культовий комікс 1990 року оповідає про те, як Доктори змагаються в майстерності володіння магією, а потім спільно рушають до Мефістового Потойбіччя. Перед ними стоїть майже неможлива задача — врятувати прокляту душу матері Дума. 

«Тріумфи й муки» сподобається як і читачам, що вже знайомі з персонажами й бажають дізнатися про них більше, так і новачкам у всесвіті Marvel, які познайомилися зі Стренджем завдяки фільмам MCU. Критики називають його «недооціненою перлиною світу Marvel» та «похмурим, трагічним шедевром» — ця історія якнайкраще розкриває неочікувану людяність цих героїв.

Робота над історією велася роками, а автори надихалися класичною літературою, світовою міфологією та фаустіанськими легендами. Як пояснює Роджер Стерн: «На сторінках цього мальопису розповідається одразу декілька історій, які зрештою переплітаються в одну велику оповідь. Частково тут ідеться про те, як могутній чародій Древній Чингіс вперше зустрів Доктора Дума та Доктора Стренджа ще на самому початку їхніх теперішніх життєвих шляхів. Шляхи ці причому майже перетнулися, і саме Древній Чингіс стояв на цьому перехресті».

Окрім сюжету цей мальопис вартий уваги завдяки малюнкам Майка Міньйоли — одного з найбільш впливових комікс-художників. Коли він працював над «Тріумфами й муками» Міньйолі було близько 27 і він лише починав свій шлях до слави. Тож «Тріумфи» дозволяють побачити нам малюнки «раннього, догеллбоєвського Міньйоли», коли він ще намагався наслідувати ілюстрації Джека Кірбі і водночас вигадував свій власний стиль.

До збірки також входить ще 4 комікси: «Хтось називає це… чаклунством!», «Збирайтеся поряд, учні мої!», «Водоверть часу» та «Казка». Всі разом ці історії утворюють справжній пам’ятник коміксам 80-х, який повністю передає дух мальованих історій тих часів — з головою занурює  читача у світ зовсім інших мальописів, яких в наші дні вже не роблять.

Комікс вийде 22 грудня. Передзамовити видання можна на сайті Molfar Comics.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: