Мласо Боті
Мласо
Боті

10 кримінальних серіалів, котрі триматимуть вас у напрузі

Кримінальний серіал – жанр, який систематично набирає популярності. Ми явно шукаємо на екрані сильніших емоцій та кримінальних інтриг. Якщо ви є шанувальником цього типу серіалів, цей список для вас.

10. Найбільше (2019)

кадр з серіалу

Список найкращих кримінальних серіалів відкриває шведська постановка Netflix. “Найбільше” – це історія, яку ми дізнаємося з кінця. По сюжету декілька людей гинуть, і лише двоє залишаються живими. Поліція заарештовує Майю. Дівчина схожа на звичайнісінького підлітка, але в руці вона тримала пістолет. Тільки тоді ми повернемося до початку, до того, як Майя зустрічає привабливого та багатого Себастьяна. Історія цього знайомства є ключем до драматичних подій, у яких тепер звинувачують Майю. Гідність цього кримінального серіалу – цікава розповідь та акуратно показане життя шведського суспільства.

9. Бортпровідниця (2020)

кадр із серіалу

Ще один кримінальний серіал у списку – стрічка “Бортпровідниця”. Кессі – головний персонаж. Приваблива молода жінка, яка не уникає вечірок, алкоголю та хлопців на одну ніч. Під час польоту до Таїланду вона зустрічає красивого мільйонера. Вона погоджується на вечерю, після якої потрапляє у його готельний номер. Однак казкова ніч закінчується жорстким ранком. Кессі прокидається з мертвим коханцем поруч із нею. Це було початком драматичної боротьби за виживання. Швидко з’ясується, що її мертвий хлопець мав багато таємниць і ворогів.

8. Нарко (2015–2017)

кадр із серіалу

Це один із небагатьох кримінальних серіалів, натхненних реальними подіями. Це історія наркобарона Пабло Ескобара, який очолює Медельїнський картель. Його незаконні інтереси передбачають ліквідацію федерального уряду США. Серіал починається наприкінці 70-х, коли Ескобар починає виробляти кокаїн. Серіал показує його долю на тлі історії Колумбії, а точніше, як Ескобар вплинув на неї.

7. Американська історія злочинів: Вбивство Версаче (2018)

кадр із серіалу

Ім’я Версаче, добре відоме у всьому світі. Батьком модної імперії був Джанні. Дизайнер з Італії, що жив у Каліфорнії, він був іконою свого часу та надзвичайно яскравою фігурою. Його вбивство серед білого дня на сходах власного будинку вразило Америку. Серіал відтворює ці драматичні події з вражаючою точністю. Він шукає вбивцю Версаче, який виявляється серійним. Творці серіалу намагаються дослідити його дії і роблять це з надзвичайно цікавою манерою.

6. Мейр з Істтауна (2020)

головна героїня серіалу

Цей знаменитий серіал з Кейт Вінслет у головній ролі. Події серіалу відбуваються в Істтауні, маленькому містечку США. Місто вражене вбивством матері-підлітка. Цей випадок – одна з найсерйозніших проблем у професійній кар’єрі Марі. Особисті проблеми жінки цьому не допомагають. Вона розлучена, мати підлітка та бабуся маленької дитини, її померлого сина. Відносини у сім’ї, м’яко кажучи, натягнуті. Ситуацію не полегшує і те, що вбита це добра знайома її найближчого друга. Перевага цього серіалу в тому, що ви легко можете ідентифікувати Мейр. Вона не ідеальна, у неї заплутане життя, але вона справді гарна в тому, що робить. 

5. Фарго (2014)

головний персонаж першого сезону

До того, як було знято кримінальний серіал “Фарго”, брати Ітан та Джоел Коен зняли 1996 року однойменний фільм. Було багато побоювань, що шоу не повторить успіху популярного фільму. На щастя, нічого такого не сталося. “Фарго” – справжній кримінальний серіал. Головний герой – Лестер Найгаард, страховий агент із невеликого містечка у Міннесоті. Він веде звичайне, якщо не сказати банальне життя, до появи таємничого та жорстокого Лорна Мальво, якого грає Біллі Боб Тортон. Поява Лорна вплинула як на життя Лестера, а й усе місто.

4. Гострі картузи (2013-2021)

головний герой серіалу

Цей кримінальний серіал став хітом Netflix і одним із найпопулярніших британських серіалів останніх років. Гострі картузи знайомлять нас із маловідомою історією банд, що діють у Бірмінгемі у міжвоєнний період. Тож дивимося не лише кримінальний серіал, а й костюмований. Головний герой серіалу – гангстер Томмі Шелбі. Ми зустрічаємося з ним, коли він намагається посилити свій вплив у місті, використовуючи вкрадену партію зброї. Перевагою серіалу є не лише сюжет, що інтригує, а й акторські ролі Кілліана Мерфі, Гелен МакКрорі, Пола Андерсона і Сема Ніла.

3. Справжній детектив (2014)

головні герої першого сезону

Цей кримінальний серіал – один із найпохмуріших. Він складається з трьох сезонів, кожен із яких розповідає самостійну історію. Хоча всі вони різні, але вони заплутані, похмурі, а фінал далеко не очевидний. У першому сезоні ми спостерігаємо за двома детективами, які розслідують вбивство молодої жінки. Злочин нагадує ритуальне вбивство. Швидко стає зрозумілим, що це лише мала частина великомасштабної злочинної діяльності. У всіх сезонах розповідається про причетність влади до злочину. Тут немає простих відповідей, але рано чи пізно ми дізнаємося правду.

2. Міст (2011-2018)

головна героїня серіалу

Ця шведська кримінальна історія не могла бути пропущена у списку найкращих кримінальних серіалів. Це майже класика. Все починається із незвичайного злочину. Розчленоване тіло жінки залишилося на мосту, що з’єднує Данію зі Швецією, на межі двох країн. Справа розглядатиметься спільно шведською поліцейською Сагою та датським інспектором Мартіном. Вони складають дивну пару – він теплий, оптимістичний, вона байдужий коп – принаймні так здається. Разом їм належить розкрити справу, яка швидко перетворюється на пошук серійного вбивці. Точно промальована інтрига та виразні персонажі – найважливіші переваги серіалу.

1. Пуститися берега (2008-2013)

кадр із серіалу

Перемога “Пуститися берега” у списку найкращих кримінальних серіалів не має стати несподіванкою. Історія про невиліковно хворого вчителя хімії та його поступове занурення у світ гангстерів отримала визнання багатьох шанувальників по всьому світу. Історія Волтера починається, коли він дізнається, що невиліковно хворий на рак. Діагноз змушує його все переоцінити. Намагаючись матеріально убезпечити свою сім’ю, він починає виробляти метамфетамін. І так ми потрапляємо у світ “Пуститися берега”!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: