Новини

Театральну версію мюзиклу «Гамільтон» покажуть в кінотеатрах

Якщо ви не чули про «Гамільтона», то ми зараз усе розкажемо. Автор постановки, Лін-Мануель Міранда, у себе в твіттері оголосив, що мюзикл вийде у прокат 15 жовтня 2021 року.

Мова йде не про кінематографічну адаптацію, а театральний запис, зроблений за участі оригінального бродвейського касту.

«Гамільтон» — мюзикл Ліна-Мануеля Міранди, який вперше був поставлений у Нью-Йорку в 2015 році. Вже через рік постановка переїхала на Бродвей, а встановивши одразу кілька рекордів по кількості проданих квитків. Вистава розповідає про історію життя одного з батьків-засновників США — Александра Гамільтона.

Головною особливістю мюзиклу є гіп-гоп складова — більшість треків натхненні сучасною реп та R’n’B музикою. Акторський склад «Гамільтона» здійснив революцію в індустрії — Лін-Мануель Міранда не звертав уваги на колір шкіри під час набору касту. Як говорив про постановку сам автор: «Це історія старої Америки, розказана сучасною Америкою».

Мюзикл отримав рекордні 16 номінацій на премію «Тоні», вигравши 11 статуеток. Культурний вплив «Гамільтона» виявився настільки потужним, що Мінфін США вирішив не прибирати Гамільтона з 10-доларової купюри, попри попередній анонс. Лін-Мануель Міранда отримав за мюзикл Пулітцерівську премію.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: